HomeContactThe BoatPast CrewLink's       English
Previous Adventures
Video's     

Letters     

Other Boats

Question's 

Fishing

Sailing Log

Guestbook

Thank's To.  
 

What does Trafficated mean?

 
 

Kjell O. Stave

 

Database for Spørsmål og svar:    Panamakanalen


1.   Koster transitten gjennom panamakanalen 500$ og depositum på 800$ (min båt er 22 fot)

2.  
Trenger eg mannskap ombord for å komme gjennom kanalen?    Hvordan har du ordnet deg med visum til Panama?

     Tror minstepris for kanalen nå er 600 dollar (under 50 fot) og depositum 800. Jeg studerte Panamakanalen opp og ned i måneder for ikke og si åresvis. Det viste seg selvfølgelig og være totalt bortkastet fordi der er nok av hjelp og få i Colon og det er ikke så vanskelig som det høres ut som. (totalt brukte jeg ca 1000 dollar)

-         Du trenger ikke visum når du kommer seilende hvis du skal være mindre enn tretti dager i Panama. Forlengelse er lett og få når du er der.

-         Ankre opp på ’the flats’ sammen med alle andre seilbåter i Colon, det er ca 2 nm etter moloen men lett og se.

-         Gå til Yacht klubben (lett og finne) og ta deg en pils eller to i baren. Ikke gjør avtaler med noen av taxifolkene eller andre lokale som vil hjelpe deg med noe som helst den første og helst ikke den andre dagen heller. Det er bedre og ta det med ro og treffe andre seilere og få litt tips før du hopper på noen ’tilbud’

-         Jeg leide en taxi til å kjøre meg rundt til diverse kontorer og gjøre papirer. Han tok 10 dollar i timen og vi brukte 5 men handlet og fikk sett hele byen også. Alle franskmenn gjør papirene selv men jeg synes det var vel brukte penger og få hjelp av taxien. Men det er fint mulig og gjøre det selv men anbefaler taxi. (burde ikke ta mer enn 3 timer)

-     Der er av en eller annen grunn bare to taxier som jobber i yacht klubben, disse har en slage enerett til jobber med seilere men det er bare bra for de er erfarne og vet hva du trenger.

-         Du må ha 4 liner som har en viss lengde og bildekk til sidene av båten. Dette kan leies av taxiene men som sagt prøv og prut og vent noen dager. Dette koster rett under hundre dollar.

-         Du må ha 4 linehandlere pluss kaptein på båten og transitten tar to dager. De lar deg ikke gå gjennom på en dag lenger. Det er en fordel og ha venner om bord gjennom Panama til denne jobben da normal pris er ca hundre dollar for to dager pr linehandler, 400 hvis du er alene altså. Disse hjelperne finner du lett i yacht klubben. Hvis du vil så kan du gå gjennom kanalen med andre båter før du tar din egen, det er og anbefale. Der er nok av andre seilere som vil bytte hjelp mot hjelp så hvis du er linehandler for dem så er de for deg.

-         Losen skal ha mat og vann. Helst vann fra uåpnet flaske, kjøpevann altså. De kan være hyggelige eller noen drittsekker.

-         Din båt er så liten at i slusene så vil du garantert bli bunnet til en større båt som gjøre all motorkraft i slusene og kjører fra nummer en til to til tre. Du kan nesten bare slappe av i slusene altså. J

-         Du skal etter loven klarere ut fra Colon før du reiser til Panama, dette er loven men ingen gjøre det og i Panama synes de det er rart også så de bryr seg ikke om dette. Ikke klarer ut fra Colon altså, dette koster ca 40 dollar og er penger rett ut av vinduet.  Men klarer inn i Panama

-         ALTERNATIV: Hvis båten er mindre enn 2,5 Meter brei så kan du ta den på en lastebil og være ferdig men kanalen på noen timer for under 300 dollar. Dette er selvfølgelig arbeid også men mye, mye billigere enn kanalen. Du velger.

 

Tips:

I Panama endrer ting seg kjapt og priser og annet kan være totalt utrangert når en kommer. Det beste tipset er som jeg sa og gå i baren og snakke med andre seilere først. Der er alltid noe og lære av andre.

       
Ankringsområdet i colon.

Dette området går under navnet

'The Flats'

I bakgrunnen kan du se en bunke med

nykjøpte bildekk til fendere (15$)

I forgrunnen: Min Gode venn Joar ;-)

 

       
Her blir vi 'Raftet' dvs bundet sammen

med en annen båt. Dette er normalt for båter mindre enn 50 fot.

Linehandlere i aksjon. På bildet ser du dere mine venner fra Pilialoha (NZ) som vi gikk gjennom kanalen med. De handterte så og si hele motorkraften så for min del var 'raftingen' en god ting  :)

 

Kjell O. Stave

 

  © Copyright 2004. Kjell Otto Stave. All Rights Reserved